Voorbereiding voor de shoot

Je hebt binnenkort een fotoshoot met mij ingepland staan. Nu is het natuurlijk fijn als deze foto's prachtig zullen worden. Wist je dat je hier zelf ook invloed op kan hebben?

Lees onderstaande informatie goed door want dan weet je zeker dat er aan jouw voorbereiding niks kan liggen!


Voorafgaande aan de fotoshoots bespreken weer eerst een aantal dingen waar we rekening mee dienen te houden. Denk bijvoorbeeld aan waar we gaan fotograferen en hoe we dit gaan doen


Extra hulp

Het is erg fijn als we tijdens de fotoshoot een handje extra hebben voor hulp. Denk hierbij aan de aandacht trekken van het paard (zodat de oortjes er mooi naar voren staan!) en iemand eventueel kan helpen met aangeven van spullen. Zorg dus dat je iemand hebt die kan helpen en waar jij je ook fijn bij voelt.


Netjes op de foto

Zorg dat je paard schoon en getoilletteerd is voordat hij of zij op de foto gaat. Dit zie je écht terug op de foto's! Het handigste is om je paard een dag van te voren te wassen zodat je paard droog is op de dag van de shoot. Of jij je paard met losse mannen of ingevlochten op de foto wilt hebt laat ik helemaal aan jou over.


Kleding/setjes

Denk ook goed na over wat jij wilt dragen tijdens de shoot. Het allermooiste is als je bent afgestemd met je paard! Denk aan bijvoorbeeld een matching dekje en shirtje. Het is geen probleem om tijdens een shoot een keertje van setje te wisselen voor variatie in je foto's

Tip: combineer niet te veel kleuren met elkaar. Combineer maximaal 2 a 3 kleuren bij elkaar, anders wordt het beeld te onrustig.De locatie

Denk voordat de fotoreportage is over de locatie waar je foto's wil maken. Dit is erg belangrijk wat hoe mooier de locatie, hoe mooier de foto's! Wil je foto's op je eigen stal? Zoek dan aan plekjes met bloemen of veel groen. Denk aan een strook met planten en/of bloemen, bomen of een uitzicht. Ook schaduwplekjes, zoals onder een boom zijn als er mooi om te fotograferen.

Voor de 'blackfoto's' heb ik de ingang van een donkere stal of schuur nodig en voldoende ruimte bij de ingang om te kunnen fotograferen.

Wil je op pad? Denk dat aan het bos, strand of een meertje.


Stilstaan

Het is fijn als je paard een beetje stil kan staan voor de foto's. Is jouw paard daarin niet zo makkelijk? Ga hier dan alvast mee oefenen. Ze hoeven niet lang stil te staan maar het is voor mij een stuk fijner werken als jij je paard onder controle hebt. Als je paard ontspannen is, hoe mooier beeld je op de foto's krijgt. Dit geldt trouwens ook voor jou ;-)


Tijdens de shoot

Zorg dat je helemaal klaar bent en staat wanneer ik aankom bij de locatie. We bekijken eerst de plekken waar we de foto's gaan maken en maken we een kleine planning hoe we de shoot gaan doen. Het is fijn als de extra hulp dan ook al aanwezig is.


Zorg voor een hengstenketting of een dun halstertouw welke je kan vastmaken aan het halster of hoofdstel, dan is het voor mij mogelijk om deze -tijdens de nabewerking- weg te werken.

Wil je je paard 'los' hebben staan? Ik heb altijd fotohalsters hiervoor mee. Dit is een stevig en dun touwhalster wat ik in de nabewerking in Photoshop kan wegwerken waardoor het lijkt of je paard los staat.


Geen zon?

Het kan natuurlijk in Nederland gebeuren dat het regent op de dag van de shoot. Mocht dit het geval zijn dan verzetten we natuurlijk de shoot. Wat bewolking of weinig zon is niet erg voor de shoot, dit heeft geen effect op de foto's. Soms zelfs nog mooier! We hebben in de week voor de shoot of de dag van te voren nog even contact om het weer en de shoot zelf te. bespreken.

Na de shoot

Levertijd

Je krijgt binnen één week de link naar je persoonlijke pagina toegestuurd. Op deze pagina kan je zelf de foto's van de shoot uitkiezen en bestellen. Na het uitkiezen van de foto's ontvang je de factuur en binnen 3 weken ontvang je dan alle bewerkte foto's!


Annuleren of verzetten

Bij annuleren gelden de voorwaarden uit de Algemene Voorwaarden. Als de afspraak is gemaakt kan er niet kosteloos worden afgezegd omdat ik tijd inplan voor deze shoot en daardoor geen andere werkzaamheden of shoots kan inplannen. Ook als je 48 uur van te voren afzegt dien ik helaas kosten in rekening te brengen. Natuurlijk geldt dit niet als de weersomstandigheden de shoot niet toelaten. Dan plannen we samen weer een nieuwe datum.


Auteursrechten

Je ontvangt de foto’s met en zonder logo, de foto’s met logo kunnen worden gebruikt op Social Media (Facebook/Instagram etc.) en de foto’s zonder logo kun je gebruiken om af te laten drukken. Het is niet toegestaan foto’s zonder logo en/of naamsvermelding op Social Media te plaatsen!


Algemene Voorwaarden.

Op de fotoshoots zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing. Deze kun je hier terug vinden.